Yvonne van Erp mediation

Mediator in Helmond: 5 voordelen van Yvonne van Erp mediation

Mijn naam is Yvonne van Erp, jouw mediator in Helmond en omstreken. Een mediator die, door haar eigen ervaring met een scheiding, als geen ander weet wat er op jullie afkomt.
uit elkaar met mediator in Helmond

Wat doet een mediator in Helmond

De mediator in Helmond  is een onafhankelijke bemiddelaar die helpt om de onderlinge communicatie te verbeteren. Ook zorgt de mediator ervoor dat de individuele belangen boven tafel komen. Een mediator is onpartijdig en heeft geen belang bij de uitkomst van de mediation. 

De mediator in Helmond leidt de gesprekken die er voor zorgen dat er oplossingen komen waar jullie allebei achterstaan. 

5 voordelen bij scheiden met een mediator in Helmond

  • Een van de belangrijkste kenmerken van mediation is dat er geen winnaars of verliezers zijn. Jullie gaan op zoek naar oplossingen waar jullie je beiden in kunnen vinden. Deze oplossingen passen altijd beter bij jullie dan de besluiten die door een rechter zijn opgelegd. De uitspraak van een rechter zal altijd een van de twee (deels) teleurstellen. Ik ben er als mediator in Helmond voor jullie allebei.
  • Een advocaat behartigt alleen de belangen van één van jullie. Vaak zorgt dit voor grote verschillen tussen jullie wensen. Bovendien hebben jullie beiden een advocaat nodig en dus dubbele kosten. Ook is de kans groot dat jullie onderlinge conflicten en irritaties blijven bestaan. Dit maakt de kans op een vechtscheiding alleen maar groter. Dat wil niemand. Bij mediation ligt de focus op communicatie, ook als je denkt dat dit onmogelijk is.
  • Bij mediation wordt er veel besproken en krijgen jullie beide de kans om jullie belangen toe te lichten. Dit maakt het voor de ander gemakkelijker om begrip te hebben wat een goede basis voor de toekomst is. Het huwelijk of de relatie kan op een nette, respectvolle manier afgesloten worden. Het respect dat er nog voor de ander is gaat hierbij niet verloren waardoor je in de toekomst goede ex-partners kunt blijven. Hoe fijn is het als jullie onderling contact verbetert, daar plukken jullie, ook in de toekomst, de vruchten van.
  • Zijn er kinderen in het spel dan ervaren zij dat hun ouders hun best doen om het voor hen zo goed mogelijk te regelen en respectvol met elkaar om te gaan. Hierdoor ondervinden kinderen minder schade van de scheiding. Bij een echtscheiding ga je uit elkaar als partners maar je blijft hoe dan ook samen ouders.
  • Bovendien gaan  jullie zelf achter de gemaakte afspraken staan, wat maakt dat jullie je hier ook voor in kunnen zetten, wanneer deze zijn opgelegd door een rechter is dat altijd maar de vraag. Ook zijn deze afspraken duurzaam en goed doordacht, ze moeten over een aantal jaren ook nog goed voelen.

Wil je weten of mediation bij jullie echtscheiding in Helmond e.o. of het verbreken van jullie relatie past? Of wil je een ouderschapsplan opstellen of evalueren? Neem gerust contact met me op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek dan bespreken we de mogelijkheden. 

Scheiden met mediator in Helmond in plaats van met een advocaat.

Mediation bij scheiding is goedkoper en sneller dan een advocaat. Het uurloon van een mediator is lager dan dat van een advocaat. Een ander bijkomend voordeel van mediation is dat het vaak sneller verloopt en minder geld kost dan een vechtscheiding in de rechtbank. De gang naar een rechter duurt lang en is kostbaar.

Ik ga op zoek naar wat jullie bindt, terwijl een advocaat op zoek gaat naar de tegenstellingen tussen jullie. Alleen daarom al verloopt een mediation proces soepeler en sneller. Jullie zitten bij elkaar aan tafel en kunnen dus direct met elkaar communiceren. Eventuele misverstanden kunnen meteen uit de weg geruimd worden en wanneer het nodig is zijn afspraken snel gemaakt. Deze manier van werken scheelt tijd – en dus geld – ten opzichte van een procedure waarbij twee advocaten, behalve met jullie, ook nog eens met elkaar moeten communiceren over alles wat jullie met hen bespreken. 

Ook bespaar je met mediation energie omdat oplossen altijd sneller gaat dan blijven vechten.

Yvonne helpt jullie graag.

Wat kost gemiddeld een echtscheiding?

Elke scheiding is anders. Hoeveel een echtscheiding kost hangt af van de complexiteit: vermogen, een eigen bedrijf, koophuis, kinderen maar ook emoties kunnen ervoor zorgen dat het langer duurt en er meerdere gesprekken nodig zijn. Een scheiding kost gemiddeld €2000,- tot €4000,-. Daarnaast moet je ook rekening houden met andere kosten zoals advocaatkosten voor het indienen van het verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank, griffierechten en gemeentelijke kosten. 

Kosten Yvonne van Erp mediation.

Wat betekent scheiden voor kinderen?

Vanzelfsprekend willen jullie dat de kinderen zo min mogelijk last hebben van de scheiding. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen minder last van de scheiding hebben als zij duidelijk geïnformeerd worden en de scheiding soepel wordt afgehandeld.

Ouders van minderjarige kinderen zijn verplicht afspraken te maken over de kinderen als ze uit elkaar gaan. Zodra we over de kinderen gaan praten tijdens de mediation kan dit extra beladen voelen en veel emoties oproepen: verdriet, teleurstelling, boosheid en verontwaardiging. Ze komen allemaal voorbij. Emoties horen erbij, ze moeten er zijn, omdat ze erg belangrijk zijn voor het doorlopen van het proces dat je doormaakt wanneer je gaat scheiden.

Je wilt dat je kind later kan zeggen dat jullie goed uit elkaar zijn gegaan. Hierdoor kunnen jullie beiden verder als ouders, kunnen de kinderen veilig en vertrouwd opgroeien en kun jij zélf vertrouwen krijgen in de nieuwe toekomst. Ik zal, als mediator in Helmond,  mijn enthousiasme, kennis en ervaring inzetten zodat jullie met een goed gevoel verder kunnen gaan met jullie nieuwe leven als alleenstaande ouder.

Als u op zoek bent naar een mediator in Eindhoven, dan kunt u terecht bij vele mediators. Wat belangrijk is om op te letten is dat de kwaliteit van de mediator gewaarborgd wordt doordat deze bijvoorbeeld is aangesloten bij het MFN register. Hiermee wordt niet alleen de kwaliteit gewaarborgd maar je kunt er ook vanuit gaan dat deze mediator handelt naar de gedragsregels behorende bij het MFN-register. 
Yvonne van Erp heeft ervaring op het gebied van conflictbemiddeling en kan u helpen bij het vinden van een oplossing die voor alle partijen acceptabel is. Neem gerust contact met Yvonne op voor meer informatie over haar diensten.

Mediation Helmond: wat betekent scheiden voor kinderen.