Yvonne van Erp mediation

Mediator in Nuenen: in 6 stappen uit elkaar gaan met een mediator

Yvonne van Erp mediation, jouw mediator in Nuenen. Een mediator die op professionele wijze jullie begeleidt in het hele proces van uit elkaar gaan. Yvonne zorgt er samen met jullie voor dat er oplossingen worden bedacht waar jullie beiden volkomen achterstaan.
Mediator Nuenen

Mediator in Nuenen, wat houdt dat in?

Een mediator in Nuenen is een onafhankelijke en neutrale derde partij die mensen helpt om conflicten op te lossen. In Nuenen zijn er verschillende mediators beschikbaar die hun diensten aanbieden aan zowel particulieren als bedrijven. 

Als u op zoek bent naar een mediator in Nuenen, dan kunt u terecht bij vele mediators. Wat belangrijk is om op te letten is dat de kwaliteit van de mediator gewaarborgd wordt doordat deze bijvoorbeeld is aangesloten bij het MFN register. Hiermee wordt niet alleen de kwaliteit gewaarborgd maar je kunt er ook vanuit gaan dat deze mediator handelt naar de gedragsregels behorende bij het MFN-register. 
Yvonne van Erp mediation is een MFN-register mediator. Yvonne van Erp heeft ervaring op het gebied van conflictbemiddeling en kan u helpen bij het vinden van een oplossing die voor alle partijen acceptabel is. 

Mediator in Nuenen: Wat doet een mediator?

Onpartijdigheid en neutraliteit zijn belangrijke kenmerken van een mediator in Nuenen. Dit betekent dat de mediator geen partij kiest en geen oordeel velt over wie er gelijk heeft of niet. De mediator is er alleen om te helpen bij het vinden van een oplossing die voor alle partijen acceptabel is.

Het doel van mediation is om tot een oplossing te komen waar alle betrokken partijen tevreden mee zijn. Dit kan bijvoorbeeld gaan over een arbeidsconflict, een burenruzie of een echtscheiding. Door middel van mediation kunnen partijen samen tot een oplossing komen, zonder dat er een rechter aan te pas hoeft te komen.

Vertrouwelijkheid speelt ook een belangrijke rol in mediation. Alles wat tijdens de mediation besproken wordt, blijft vertrouwelijk. Dit betekent dat de informatie die tijdens de mediation naar voren komt, niet gebruikt kan worden in een eventuele rechtszaak.

De taken van een mediator in Nuenen  bestaan onder andere uit het begeleiden van gesprekken tussen partijen, het creëren van een veilige omgeving waarin iedereen vrijuit kan spreken en het zoeken naar oplossingen die voor alle partijen acceptabel zijn. Een mediator in Nuenen kan ook helpen bij het opstellen van een overeenkomst waarin de gemaakte afspraken worden vastgelegd.

Als u op zoek bent naar een mediator in Nuenen, is het belangrijk om te kiezen voor een MfN gekwalificeerde mediator. Bij het kiezen van een mediator is het ook belangrijk om te kijken naar de specialisatie van de mediator en of deze past bij uw specifieke situatie.

Mediator in Nuenen: wat zijn de voordelen van mediation ten opzichte van een rechtszaak?

Mediation is een alternatieve vorm van conflictbemiddeling die steeds populairder wordt, zeker bij echtscheidingen en relatiebreuken. In vergelijking met een rechtszaak heeft mediation diverse voordelen.

Kostenbesparend: Een rechtszaak kan duur zijn, vooral als het proces lang duurt en er veel advocaatkosten bij komen kijken. Bij mediation betaalt u alleen voor de diensten van de mediator en eventueel huur van de locatie.

Tijdbesparend: Een rechtszaak kan jaren duren, terwijl mediation vaak binnen enkele weken tot maanden kan worden afgerond. Dit komt doordat er geen vertraging ontstaat door procedures zoals het aanvragen van getuigenverklaringen of het indienen van juridische stukken.

Emotioneel minder belastend: Een rechtszaak kan zeer stressvol zijn en zorgen voor spanningen tussen partijen. Bij mediation wordt er juist gestreefd naar een goede sfeer en open communicatie.

Volledige controle over de uitkomst: Bij een rechtszaak ligt de beslissing in handen van een rechter, terwijl bij mediation de partijen zelf de uitkomst bepalen. Dit zorgt ervoor dat er meer controle is over de uitkomst en dat er rekening kan worden gehouden met de belangen van beide partijen.

Behoud van relatie tussen partijen: Bij een rechtszaak kan de relatie tussen partijen flink beschadigd raken. Bij mediation wordt er juist gewerkt aan het behoud of herstel van de relatie tussen partijen.

Als u op zoek bent naar een mediator in Nuenen, kunt u bij mij terecht. Ik help u graag bij uw scheiding of relatiebreuk op een snelle, kostenbesparende en respectvolle manier. Bovendien werk ik alleen en breng dus geen extra onnodige kosten in rekening voor bijvoorbeeld marketing, grote kantoorpanden of telefooncentrales.

Wat kost gemiddeld een echtscheiding?

Elke scheiding is anders. Hoeveel een echtscheiding kost hangt af van de complexiteit: vermogen, een eigen bedrijf, koophuis, kinderen maar ook emoties kunnen ervoor zorgen dat het langer duurt en er meerdere gesprekken nodig zijn. Een scheiding kost gemiddeld €2000,- tot €4000,-. Daarnaast moet je ook rekening houden met andere kosten zoals advocaatkosten voor het indienen van het verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank, griffierechten en gemeentelijke kosten. 

Kosten Yvonne van Erp mediation.

Hoe verloopt het mediationproces bij een mediator in Nuenen?

 1. Vrijblijvend kennismakingsgesprk
  Het mediationproces bij Mediator Nuenen begint met een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek zal de mediator in Nuenen in kaart brengen wat het conflict is of wat er nodig is voor de scheiden en wie er bij betrokken zijn. Ook zal zij uitleggen wat mediation inhoudt en wat de verwachtingen zijn van het proces.
 2. Opstellen mediationovereenkomst
  Na het kennismakginsgesprek zal de mediator in Nuenen een mediationovereenkomst opstellen. Hierin worden afspraken vastgelegd over onder andere vertrouwelijkheid, kosten en de duur van het proces. Beide partijen dienen deze overeenkomst te ondertekenen voordat het mediationproces kan beginnen.
 3. Gesprekken tussen partijen onder begeleiding van de mediator.
  Vervolgens zullen er gesprekken plaatsvinden tussen de betrokken partijen onder begeleiding van de mediator. Zij zal ervoor zorgen dat beide partijen hun verhaal kunnen doen en zal actief luisteren naar beide partijen. Ook zal zijhelpen om communicatieproblemen op te lossen en zal zij beide partijen helpen om tot een oplossing te komen.
 4. Zoeken naar oplossingen en afspraken maken.
  Tijdens de gesprekken zal er gezocht worden naar oplossingen en zullen er afspraken gemaakt worden. De mediator in Nuenen zal hierbij helpen door bijvoorbeeld vragen te stellen en opties voor te leggen. Het doel is om tot een oplossing te komen waar beide partijen tevreden mee zijn.
 5. Vastleggen van afspraken in een vaststellingsovereenkomst.
  Wanneer er afspraken gemaakt zijn, worden deze vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst of echtscheidingsconvenant. Beide partijen dienen deze overeenkomst te ondertekenen. Hiermee wordt de oplossing officieel en bindend.
 6. Stukken bij rechtbank indienen.
  Als het een echtscheiding betreft dan dient het echtscheidingsconvenant en eventueel ouderschapsplan ingediend te worden bij de rechtbank. Dit gebeurt in samenwerking met een advocaat.
Mediation Helmond: wat betekent scheiden voor kinderen.