Yvonne van Erp mediation

Hoe je goed én goedkoop kunt scheiden met hulp van een mediator in Eindhoven.

scheiden met hulp van mediator in Eindhoven
Waarom hoor je vaak dat een scheiding heel duur is? Wat maakt dat stellen lijnrecht tegenover elkaar staan tijdens een scheiding? Hoe komt het dat kinderen vaak enorm lijden onder een echtscheiding?
Na het lezen van dit artikel weet je waarom het beter is om te scheiden met hulp van een mediator in Eindhoven. Waardoor het komt dat scheiden vaak duur is, een scheiding moeizaam kan verlopen, en hoe het komt dat kinderen vaak de dupe worden van een scheiding.
Door te scheiden met hulp van een mediator in Eindhoven bespaar je niet alleen veel geld, ook worden jullie beter in communiceren. Dit zorgt er voor dat jullie eventuele kinderen niet onnodig veel lijden van een scheiding.
Want scheiden betekent niet automatisch: “lijden”.

Scheiden met hulp van een mediator in Eindhoven: “Een rib uit mijn lijf!” Of toch niet?

Uit onderzoek is gebleken dat een (reguliere) echtscheiding gemiddeld €3000,- kost. Dit betreft een echtscheiding waarbij alles soepel en vlot verloopt. Hebben partijen ieder een eigen advocaat dan kunnen deze kosten al gauw oplopen. Een advocaat behartigt namelijk maar het belang van één partij. Dit zorgt ervoor dat er meer uren overleg nodig is tussen cliënten en advocaten maar ook tussen advocaten onderling.

Bij een scheiding met hulp van een mediator in Eindhoven worden de belangen van beide partijen behartigd. Dit zorgt er niet alleen voor dat de kosten gedrukt worden doordat er sneller gehandeld kan worden, het uurloon van een mediator is ook beduidend lager dan dat van een advocaat. Bovendien betalen de partijen bij scheiden via een advocaat een volledig uurloon zelf. Het uurloon van een mediator  in Eindhoven betaal je ieder voor de helft.

Hoe kun je scheiden met hulp van een mediator in Eindhoven en voorkomen dat jullie als stel lijnrecht tegenover elkaar staan?

Er zijn verschillende redenen waarom stellen tijdens een scheiding veel conflicten hebben en lijnrecht tegenover elkaar staan. Hulp van een mediator bij een scheiding in Eindhoven kan dat voorkomen. Voorbeelden van redenen waarom mensen in conflict raken is onverwerkt oud zeer, een van de twee heeft een ander, financiële problemen en bemoeienis van de schoonfamilie. Een mediator kan hulp bieden bij een echtscheiding in Eindhoven:

– Zo zorg ik als mediator voor een neutrale en onpartijdige benadering waardoor beide partijen zich gehoord en begrepen voelen.
– Daarnaast kan ik helpen om de communicatie tussen beide partijen te verbeteren zodat er in een later stadium van het proces tot afspraken gekomen kan worden.

 – Scheiden met hulp van een mediator in Eindhoven  zit ook op het juridisch gebied. Als mediator in eindhoven  beschik ik over juridische kennis kan ik partijen informeren over mogelijke gevolgen van bepaalde beslissingen. Dit kan helpen om weloverwogen keuzes te maken en conflicten in de toekomst te voorkomen.

Hoe voorkom je door te scheiden met hulp van een mediator in Eindhoven dat de kinderen enorm lijden hieronder?

Elk jaar krijgen 86 duizend kinderen in Nederland te horen dat hun ouders uit elkaar gaan. Wat kun je als ouders het beste doen om te zorgen dat de kinderen niet te veel lijden onder een scheiding? Het is belangrijk dat je samen ouders blijft. Je kunt wel ex-partners worden maar ex-ouders worden jullie nooit. Het is belangrijk dat ouders met elkaar in gesprek blijven en niet slecht praten over elkaar waar de kinderen bij zijn.
Bovendien is het belangrijk dat ouders er zijn voor hun kinderen, en de kinderen de ruimte geven voor hun emoties.

Door te scheiden met hulp van een mediator voorkom je dat kinderen enorm lijden onder een scheiding. Ik als mediator in Eindhoven zorgt ervoor dat beide partijen aan het woord komen. Oud zeer kan besproken worden en er kan een plekje aan gegeven worden. Bovendien is er ruimte voor emoties. Wanneer alles op tafel is dan kan er naar de toekomst gekeken worden. Een toekomst waar de lucht geklaard is zodat beide partijen de beste ouders voor de kinderen kunnen zijn.

Scheiden met hulp van een mediator in Eindhoven is een goed idee!

Kortom, als je hulp bij een echtscheiding in Eindhoven zoekt dan doe je er goed aan om een mediator in te schakelen. Ik als mediator kan je begeleiden tijdens het hele scheidingsproces en helpen om samen met je partner tot afspraken te komen. In Eindhoven zijn er verschillende mediators en instanties die gespecialiseerd zijn in hulp bij scheidingen, zoals Yvonne van Erp mediation. Het inschakelen van een mediator heeft verschillende voordelen, het is goedkoper dan een juridisch proces met advocaten, een neutrale benadering, verbeterde communicatie en juridische kennis. Jullie zijn van harte welkom bij mij op kantoor in Mierlo, of ik kom bij jullie thuis.