Yvonne van Erp mediation

Mediator in Deurne: in 4 stappen op een fijne manier uit elkaar gaan

Regelmatig hoor je dat stellen die uit elkaar gaan belanden in een enorm gevecht: een “vechtscheiding” dus. Zijn jullie van plan om uit elkaar te gaan en willen jullie het beste voor jullie toekomst als ex-partners? Lees in dit artikel hoe je in 4 stappen op een fijne manier uit elkaar kunt gaan met Yvonne van Erp mediation, de mediator in Deurne. Niet alleen bespaar je enorm veel kosten ten opzichte van een gerechtelijke procedure met een advocaat, scheiden met hulp van een mediator in Deurne gaat ook vaak veel sneller. Jullie zijn van harte welkom bij mij op kantoor. Maar het is ook geen probleem als ik naar jullie thuis moet komen.
mediator in Deurne

Wat houdt de rol van een mediator in Deurne in?

Als je in Deurne woont en overweegt om uit elkaar te gaan of te gaan scheiden, kan ik je als mediator in Deurne helpen bij dit proces. Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van scheidingen en kan jullie ondersteunen bij het maken van afspraken over bijvoorbeeld de verdeling van bezittingen, alimentatie en de zorg voor eventuele kinderen. Door gebruik te maken van mediation in Deurne kunnen jullie op een respectvolle manier uit elkaar gaan, zonder dat het een langdurig en kostbaar juridisch gevecht wordt.

1. Kennismakingsgesprek met mediator in Deurne

Voordat het mediationtraject begint leg ik in een vrijblijvend kennismakingsgesprek uit wat ik voor jullie kan betekenen. Mediation werkt alleen als jullie beiden je volledig inzetten, ik vertel dan ook wat ik van jullie verwacht, wat jullie van mij en van het proces mogen en wat de mediation in Deurne kost. Voelt het voor jullie en voor mij goed om te gaan starten dan wordt aan het eind van het kennismakingsgesprek de mediation overeenkomst getekend en plannen we het eerste mediationgesprek in.

2. De gesprekken met mediator in Deurne

Na het kennismakingsgesprek begint het pas echt. Tijdens de vervolggesprekken luister ik als mediator in Deurne wat jullie belangrijk vinden voor de toekomst. Ik hecht veel waarde aan een veilige omgeving waarin alles besproken kan worden. Vinden jullie het prettig om bij jullie thuis in Deurne af te spreken? Geen probleem, ik kom graag naar jullie toe. Hebben jullie liever gesprekken op neutraal terrein dan zijn jullie bij mij op kantoor van harte welkom, ook ’s avonds.  

Onderwerpen die tijdens de gesprekken worden besproken: de (eventuele) kinderen, huisvesting, alimentatie, de verdeling van inboedel, de financiële verdeling, pensioenen en verzekeringen. Aan het eind van het proces worden afspraken gemaakt en vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst of echtscheidingsconvenant. Zijn er kinderen in het spel? Dan wordt er ook een ouderschapsplan opgesteld.

3. Juridische afwikkeling van mediation in Deurne

 Hebben jullie alleen een samenlevingscontract dan is deze stap niet nodig, een vaststellingsovereenkomst hoeft niet ingediend te worden bij de rechtbank. Lees meer over de werkwijze van mediation bij samenwonen.

In samenwerking met een advocaat wordt het verzoek tot echtscheiding ingediend bij de rechtbank. Het echtscheidingsconvenant en het ouderschapsplan zijn onderdeel van dit verzoek. Gemiddeld komt er binnen 6 tot 8 weken een beschikking van de rechtbank. De echtscheiding wordt dan ingeschreven in de registers van de Burgerlijke Stand. Ik heb een samenwerking met een vaste advocaat waardoor de kosten voor deze stap aanzienlijk lager zijn dan normaal.

4. Nazorg van mediation in Deurne

Is alles afgerond en heeft de rechter zijn handtekening gezet onder jullie verzoek tot echtscheiding in Deurne? Dan is het onmogelijk om in te kunnen schatten wat er allemaal op je afkomt, ook nadat de scheiding rond is. Daarom laat ik als mediator in Deurne jullie niet helemaal los als de handtekeningen onder de afspraken zijn gezet. Ook voor nazorg kunnen jullie allebei bij mij terecht. Dus hebben jullie nog vragen of kan ik nog ergens over meedenken? Ik ben er voor jullie.

Ook als jullie al enige tijd uit elkaar zijn en jullie het nodig vinden om jullie ouderschapsplan te evalueren, kun je bij mij terecht. Samen bekijken we de huidige afspraken en passen we de afspraken aan naar de nieuwe situaties.

Wat kost een scheiding met mediator in Deurne gemiddeld?

De kosten van mediation in Deurne kunnen per mediation verschillen. Het uurtarief van de mediator is hierbij een belangrijke factor. De meeste mediators in Deurne hanteren een uurtarief tussen de €150,- en €200,-. Het aantal sessies dat nodig is, kan ook van invloed zijn op de totale kosten. Gemiddeld zijn er drie tot vijf sessies nodig om tot een oplossing te komen.

Daarnaast kunnen de reiskosten van de mediator een rol spelen. Wanneer de mediator ver moet reizen naar de locatie waar de mediation plaatsvindt, kunnen deze kosten hoger uitvallen. Het is daarom verstandig om bij het kiezen van een mediator in Deurne om te bekijken wat de afstand is tot de locatie waar de mediation zal plaatsvinden. Yvonne van Erp mediation belast géén reiskosten door naar Deurne.

IOok kunnen er administratiekosten berekend worden. Dit zijn kosten voor bijvoorbeeld het opstellen van een overeenkomst of het versturen van brieven. Het is belangrijk om hier vooraf duidelijkheid over te krijgen en afspraken over te maken met de mediator.

Tot slot worden er kosten voor een advocaat in rekening gebracht . Voor de volledigheid en de juridische checkdient een verzoek tot scheiding altijd door een advocaat nagekeken én ingediend te worden bij de rechtbank

Kortom, de kosten van mediation in Deurne zijn afhankelijk van het uurtarief van de mediator, het aantal sessies dat nodig is, de reiskosten, administratiekosten en kosten voor een advocaat. Het is daarom verstandig om vooraf goed te informeren naar de tarieven en afspraken te maken met de mediator.